26 Mart 2013

İçimde bir boşluk

            Ne yapsam,nereye gitsem hep aynı his.Söküp atmalıyım içimden,gitmek isteyenleri serbest bırakmalıyım.Paldır küldür hayatıma girenlerin sessiz sedasız kaçıp gitmelerine kayıtsız kalmalıyım.Deniyorum,çok uğraşıyorum olmuyor.Bana ters,bünyeme ağır !
           Arkadaş bildiklerim,dostum dediklerim sadece nefes aldıklarını bileyim istediklerim uzak benden çok uzak...Hangi ara mesafeler bu kadar uzadı,madem gidecektiniz neden geldiniz ?? Benim hep beklediğimi bilmek mi,ne olursa olsun yeniden kaldığımız yerden devam edeceğimizin garantisi mi dönüp dolaşıp dönmek.
Oysa benim de defalarca kırılmış ve de artık onarılamayacak bir kalbim vardı !!!
İnsanları yargılamadan severdim hep nedensiz,karşılıksız,hiç incitmeden,pamuklara sarıp sarmalar gibi.
Şimdiyse yine kızmadan,affetmeye hazır bekliyorum.Gerekçeler çok biliyorum.Fakat ben artık aynı yerde durmak istemiyorum.Bekleyen olmaktan bunaldım artık.
     Hadi telefon numaranı,adını sildim rehberlerden;kalbimi zonklatan hatıraları ne yapmalı,bu kocaman boşluk hissini ...

21 Mart 2013

Bir anlamı olmalı



     Uykuya daldığımızda geçen,sabah kalktığımızda kaldığı yerden devam eden sancıların da bir anlamı var mıdır acaba...
        Cem;bu video için hatta burada yapabildiğim her şey için,yazılarımı paylaşmama vesile olduğun için
   geç kalmış bir teşekkürüm var sana.Huzur yanından hiç ayrılmasın :)

19 Mart 2013

Papatya Gibi



          23 Nisan çalışmalarımız başladı geçen hafta;oğlumun sınıfına bayram için tango öğretmeye gidiyorum haftada iki gün.Çalışmalar hem keyifli hem yorucu geçiyor.Yorucu kelimesi benim için geçerli tabii :) Çocuklar  yorulmanın anlamını henüz öğrenmemişler.
        Şimdiden eş beğenmeyenler,birbirinden elektrik alamayanlar vs.:)) Ders sonunda beynimde arılar vızıldıyor sanki sınıftan nasıl kaçacağımı şaşırıyorum.Bu arada o kadar hızlı öğreniyorlar ki hareketleri basite indirgediğime pişman oluyorum bazen.Sonuçta şimdiki nesille aramızda kocaman bir fark var her yönden.
          Bakalım bayramda neler olacak,merakla bekliyorum.

18 Mart 2013

Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı

    18 Mart Çanakkale Şehitleri anılıyor bugün her yerde,bir kez daha gurur duyuyoruz zaferimizle ve bir kez daha üzülüyoruz gencecik şehitlerimize...
    Ben her anıyı yerinde yaşatmak gerektiğine inanıyorum.Gençlerimizin,öğrencilerimizin,insanların bir nebze de olsa vatanı uğrunda canlarını verenleri Oralarda düşünüp,dinleyip,hissetmelerinin daha değerli olacağını düşünüyorum.
     Ne zaman Çanakkale'ye gitsem,ne zaman oralardan geçsem;tüylerim diken diken olur,rehberlerin anlattıkları çınlar kulağımda.Burnumun direği sızlar denize,dağlara baktıkça.Şimdi her şey ne kadar kolay geliyor bizlere,hiç uğruna feda edebiliyoruz tüm değerlerimizi.
      Vatan sağ olsun evet ama bu uğurda dökülen kanlar da hiçe gitmesin;sahip çıkılsın her bir karışına...

15 Mart 2013

karmÂŞIK

         Karmaşıklığın içine gizlenmiş bir kelimeden ne beklenir ki  ? Hangi aşk,kimin yüzünü güldürmüş !
 Zoru gördüğünde kaçmayıp savaşan âşık tanımıyorum,görmedim,duymadım hatta.Kalbi kırık,düşleri yüzüne büyük bir darbe indirmiş insanlarla dolu hayat.Kabus görmesin,anılar tazelenmesin diye uyumayan arkadaşlarım var benim.Teselli edemediğim,etmeye çalışsam çökecek bir bünyeye sahibim.
      Her ne kadar sağlam durduğuma inansam da,düşersem kalkamayacağımı biliyorum.Ben kimim ki çevremdekilerin derdine derman olayım,dostlarıma aşk'ın tuzağına düşmeyin diye yalvarsam dinlerler mi beni?Gönlünüzü yaralayıp kapımda zırlamayın desem yalnız bırakırlar mı.
                  Şu günlerde her an(ı)dan,herkesten çok YORULDUM.

05 Mart 2013

Uzaklar

             İki gün de olsa uzaklaştım her şeyden.İki saat de olsa unuttum,aldandım.Anne,Babamın himayesinde hiçbir şey düşünmeyen şımarık kız çocuğu oldum.Yedim,içtim,gezdim,mutlu oldum.
Özlenen,beklenilendim.Uzaklarda olmak  güzeldir.Hasret kalınmak,umut vaat etmek,düşünülmek güzeldir.
              Uzaklar,uzaklaşmak sevmesem de gerekli bazen.Mesafeler sevgiyi azaltır mı,kalpten soğutur mu uzaktakileri bilmem ama arada uzaklaşmak iyidir her şeyden ve herkesten...