20 Nisan 2013

DENGESİZ

         Hava da ruh halim gibi dengesiz.Sabah güne bulutlu başlamaktan,sonrasında havanın sıcak,ondan sonra  rüzgarlı oluşundan nefret ediyorum.Kıyafetlerimi bir türlü hava durumuna uyduramadığım ve altıncı hissim kuvvetli olmadığından hep hasta oluyorum :)
            Ve de hafta sonu yapılan toplantılar dengesiz olan ruh halimin daha da bozulmasına sebep oluyor.Yoğunluk tek bir şeye yarıyor;kafamı olmadık düşüncelerden uzaklaştırıyor.Biraz da olsa düşünmeye,üzülmeye vakit bulamıyorum...

10 Nisan 2013

Güvensizlik

          
            İnsanlara hiç güvenimizin kalmayışı yaşananlardan mı,yaşadığımız devirden mi bilemem fakat
  bugün başıma gelen ilginç bir olayı paylaşayım dedim.
  Nöbet esnasında telefonum çalmış uzun ve ısrarlı biçimde.Arkadaşlar acil bir durum olabilir deyip getirdiler;elime aldığım gibi tekrar tanımadığım bir cep no "Bilmem ne bankanın şubesinden arıyorum,bizde ki maaş hesabınıza yüklü bir miktar para yatırılmış.Bu yanlışlığın düzeltilmesi için biraz sonra arayacak arkadaşımıza onay vermeniz gerekiyor"dedi.O anda benim aklımdan türlü türlü düşünceler geçti,arkadaşlar da  şüphelerime şüphe katmakla meşgullerdi."Açma sakın,dolandırılmak üzeresin filan..
Dayanamadım açtım;ikinciye ilk arayanla aynı cümleleri dinledim.Ben dediğiniz şubeye 1 saat içinde gidip durumu kontrol etmek istiyorum dedim,karşıdaki ses hemen onay vermezseniz sizin adınıza para yatıran kişinin çeki vurulacak,sabahtan beri size ulaşmaya çalışıyoruz,adam perişan halde bekliyor diyor Allahım ne yapsam bir tarafta vicdanımın sesi,diğer yandan güvensizlik...
               5 dk.izin istedim,telefonum farklı numaralar tarafından çalmaya devam ederken hemen annemi aradım,bankaya gidip oradan beni aramalarını istedim.15 dk.sonra banka müdürü doğruladı olayı arayanlara onay verdim iş çıkışı da şubeye gidip imzamı attım ve hesabıma yatırılan paraya veda ettim :))
       Bankadakiler bana duacı,adam ferahlamış,ya başka biri çıkıp çekseydi o parayı bir ufacık hata nelere yol açardı.Benim de içim rahat fakat aklıma takılan bir soru,neden bu güvensizlik,ne zaman oluştu ...

05 Nisan 2013

Duygu Şalteri

            Haftanın son günü yeni bir göreve başladım.İlk iş günüm;normalde nasıl heyecanlı olurdum.Kalbim deli gibi atardı sevinçten.Yeni öğrenciler,farklı hayatlar demektir benim için.Hepsi ayrı bir renk.
        Göreve başladığım okul 5 yıl önce trafik kazasında kaybettiğim canımın yarısının,çocukluğumun,gençliğimin,en özel anılarımın kahramanının yaşadığı ve gömülü olduğu yerde olmasaydı...O kara günden sonra o yolu sadece bir kez kullanmıştım.Geçemem sanıyordum hiç o yoldan,orada ilerlerken gözyaşlarımdan önümü göremiyordum,kalbim ucu sivri bir çakıyla deşiliyor gibi oluyordu.O yolda dostumun kanı duruyordu daha dün gibi,aldığım nefesten utanır gibi...
      Görev haberinden önce Pınar'ım geldi rüyama;okul koridorunda arkadaşlarıyla tanıştırdı beni ve bundan sonra daha sık görüşeceğimiz için çok mutluyum derken,gözlerinin içi gülerken, ağlayarak uyandım.Aynı günün ilerleyen saatlerinde milli eğitimden haber geldi;Allahım telefondaki ses beni o yere çağırıyordu,sesim çıkmadı,içim ürperdi,üşüdüm o an titredim soğuktan...Yüzleşmem gerektiğini söylediler hem arkadaşım da beni özlemişti işte,çağırmıştı herkesden önce...Bu sabah gittim,tuhaf bir şekilde içimde huzurlu bir hüzün vardı.Tüm sokaklardan O çıkacak gibi,sanki hep yanımdaymış gibi.Şimdiye kadar yalnız bıraktığım için bana kırgınmış gibi!
        Bazen diyorum ki;bir şalter olsa duygularımız uç noktalara geldiğinde kapatsak ve bitse her şey,bazen ne olur ki olsa................

02 Nisan 2013

Durdu Dünya

              Bir haftadır dengem bozuk,ateşim var ve her yerim ağrıyor.Baştan soğuk algınlığı dedim,ilaç içtim ve dinlendim ;iyileşemedim.En sonunda zaten hep son anda hastanede aldım soluğu ve boom;"Zona" çıkarmışım hatta o kadar ağır geçirmişim ki ağrının şiddetinden vücudumda fındık büyüklüğünde bezeler oluşmuş.
         Çevremde bir kaç kişide olmuştu bu illet hatta izi kalıyor geçse de fakat ilk defa başıma geldi.Tabii en belirgin sebep stres ( Her şeyde olduğu gibi).Yalnız felaket derecede ateş ve ağrı yaptığını unutmuşum anlatan arkadaşlardan dinlediklerimi.
        Şimdi doktor ilaçların yanında ilk şart olarak "kesinlikle stres ve gerginlikten uzak dur"dedi.Ben de bana stressiz,geniş ve rahat birini gösterin,tarifini alayım dedim.
                                Sizin var mı bir tavsiyeniz ???