10 Nisan 2013

Güvensizlik

          
            İnsanlara hiç güvenimizin kalmayışı yaşananlardan mı,yaşadığımız devirden mi bilemem fakat
  bugün başıma gelen ilginç bir olayı paylaşayım dedim.
  Nöbet esnasında telefonum çalmış uzun ve ısrarlı biçimde.Arkadaşlar acil bir durum olabilir deyip getirdiler;elime aldığım gibi tekrar tanımadığım bir cep no "Bilmem ne bankanın şubesinden arıyorum,bizde ki maaş hesabınıza yüklü bir miktar para yatırılmış.Bu yanlışlığın düzeltilmesi için biraz sonra arayacak arkadaşımıza onay vermeniz gerekiyor"dedi.O anda benim aklımdan türlü türlü düşünceler geçti,arkadaşlar da  şüphelerime şüphe katmakla meşgullerdi."Açma sakın,dolandırılmak üzeresin filan..
Dayanamadım açtım;ikinciye ilk arayanla aynı cümleleri dinledim.Ben dediğiniz şubeye 1 saat içinde gidip durumu kontrol etmek istiyorum dedim,karşıdaki ses hemen onay vermezseniz sizin adınıza para yatıran kişinin çeki vurulacak,sabahtan beri size ulaşmaya çalışıyoruz,adam perişan halde bekliyor diyor Allahım ne yapsam bir tarafta vicdanımın sesi,diğer yandan güvensizlik...
               5 dk.izin istedim,telefonum farklı numaralar tarafından çalmaya devam ederken hemen annemi aradım,bankaya gidip oradan beni aramalarını istedim.15 dk.sonra banka müdürü doğruladı olayı arayanlara onay verdim iş çıkışı da şubeye gidip imzamı attım ve hesabıma yatırılan paraya veda ettim :))
       Bankadakiler bana duacı,adam ferahlamış,ya başka biri çıkıp çekseydi o parayı bir ufacık hata nelere yol açardı.Benim de içim rahat fakat aklıma takılan bir soru,neden bu güvensizlik,ne zaman oluştu ...

3 yorum:

  1. ıkısı bır arada bence
    hem yasadıklarımızdan
    hem de şu yasadıgımız devrın getırılerınden guvensızlıklerımız.

    YanıtlaSil
  2. Aslında her türlü onay vermen seni ilgilendirmiyormuş Işıl. Yani doğrudan yanlış yatan para var ve geri alacaklar ya da telefon şakası. :) Tabi senin bu tedirginliğinin nedeni toplumun bizde bıraktığı gerçekliklerin sonucu ve bu durumun hepimiz için bir yaşam mücadelesi belirtisi olduğunu bilmelisin. Doğanın kuralı aslında. Sadece toplum insanın doğasını daha da güvensizleştiriyor.

    YanıtlaSil
  3. valla ben olsam, hadi bakın işinize ben bankaya gider ordan hallederim durumu derdim. çünkü tam da bu yöntemle dolandırılanlar var..

    YanıtlaSil

Her zaman herkes aynı düşüncelerde buluşmak zorunda değil,yazdıklarım bir his oluşturuyorsa aklından geçenleri Ben de bilmek isterim.